sobota, 7 lutego 2015

Granola



Najlepsze śniadania to śniadania we dwoje <3 :) 


Moja własna GRANOLA 

Tu mamy pole do popisu, a przede wszystkim każdy może przygotować swoją ulubioną.
Wystarczy tylko mieć stałe produkty:
100g płatki owsiane
100g płatki jaglane 
100g. płatków żytnich 
3 łyżki miodu 
Dodajemy kto co lubi:
orzechy włoskie
słonecznik
pestki dyni
migdały
orzechy laskowe
wiórki kokosowe 
siemie lniane
W mojej granoli:
garść orzechów włoskich
garść słonecznika
garść siemia lnianego
garść migdałów (pokrojonych)
trochę otrębów owianych

Wszystko mieszamy  i pieczemy w piekarniku 160 stopni przez 20 - 30 minut od czasu do czasu mieszając. 

Uwierzcie, że jak raz spróbujecie własnej granoli tak już będziecie od niej uzależnieni ;)